Benno faalt op zijn eigen water

Eem-1
Verlengde hooiweg

za 8-jul-1995

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
NNO3,1 m/s27,6 °C12,5 uurHelder0 uur

3e Wedstrijd

 

Het faal verhaal
Howdy Boys! Eerst het volgende: volgend jaar gaat ieder voor zich vissen. Nu zullen jullie gelijk denken: “Dat doen we toch al”? Dit klopt. Maar er komt een competitie bij. Wat is er namelijk gebeurd, afgelopen zaterdag. Gerard zei namelijk: volgend jaar zal ik in mijn eentje tegen jullie gezamenlijk vissen. Dit houdt in: Tel alle punten van Ron, Ben en Jan op, en vergelijk dat met mijn aantal punten.

Misschien hebben jullie het al gezien, maar als jullie weer naar het voorblad kijken, zullen jullie je ogen niet geloven. Wat staat daar namelijk. Ron 102 punten, Benno 104 punten en Jan 62 punten. Tel dit op, en je komt op 268 punten! En wat heeft G.G. op dit moment? Ongelofelijk hé? Nu wil ik natuurlijk nog wel zien of Grote Geer er op de laatste twee dagen evenveel als ons drieën uittrekt, maar knap blijft het wel dat hij nu ex-aequo staat met ons.

Over dit verhaal moeten wij ons nog maar eens buigen. Want waarschijnlijk wint Gerard dit jaar opnieuw de beker, maar hadden we met ons drieën tegen hem gevochten, dan was het echt spannend geworden in de bootjes en bij de Angstel.

!A%$#@&*();’][=-%”:&@> <@$%&A*A$#&A(*+}{{pp”: > < “.;’;’$%#@. Sorry, dit had ik weg moeten halen van het vorige verslag. Want we kunnen nu veel zeggen, maar het weer was echt super op deze dag.

Ik ga nu verder met het verhaal dat begint om 06.30. Jan zou uiterlijk om 06.45 bij Ron zijn. Dit werd 06:50. Om 06:55 reden we weg uit Culemborg, daar we de visuitrusting van Jan moesten overladen. Aangekomen bij Olsterveste 11 bleek niemand thuis. Althans, de visser Gerard was reeds pleitte. Wij (Jan en Ron) waren toch echt in de veronderstelling dat we eerst bij Geer langs zouden gaan.

Dit bleek dus niet het geval te zijn. Andermaal heeft GG weer gelijk (om ziek van te worden!). Gelukkig waren Jan en Ron in de Porsche-Kadett gestapt, zodat ze toch nog redelijk op tijd bij Benno waren. Eigenlijk zijn we gelijk doorgegaan naar de visplek toen we bij Benno aankwamen. Waarom? De mannen waren bloednerveus. Nadat we de geasfalteerde weg weer hadden doorstaan (wie zei dat eigenlijk, dat ze die weg hadden verbeterd?)

Kwamen we aan bij het mooiste water uit onze competitie (tot nu toe). We begonnen snel met optuigen, nadat er weer veel gezeik was over de loting. Toen was het tijd voor De wedstrijd. Aangezien Ron altijd de snelste is met optuigen, kon hij nu ook een valse start maken. Hij werd visser van de dag, door al een vis te vangen terwijl de andere boys nog aan het kl.t.n waren (ander woord kan klaarmaken zijn.)

Je kan zeggen: Wat onsportief! Ik noem het slimheid (al ben ik natuurlijk niet objectief). Plek 1 Ron. Voor de pauze heb ik lekker gevangen. Na de pauze niet meer. Dit had twee redenen. 1e = De vis was weg op mijn plek. 2e = Toen er weer wel vis zat, kon ik ze niet de kant op krijgen.

Ik heb echt nog nooit zoveel gewicht aan mijn hengel gehad. Uiteindelijk lukte me het, met medewerking van Jan, om 1 platte aan land te slepen. Die andere 4 joekels waren me (en mijn schepnet) te slim af. 1 week na deze

teleurstelling, heb ik gelijk een ander schepnet aangeschaft. Jullie raden al wat voor 1. Als ik nu beet heb, dan is mijn schepnet eerder bij mijn haakje, dan dat ik mijn hengel hoef af te breken. Mij naaien ze niet meer.

Plek 2 Jan. 10 vissen eerlijk verdeeld over de hele morgen. Niets schokkends gebeurt derhalve. Plek 3 Benno. 14 vissen. Tegen de gewoonte in van Benno, 11 zandwippers. Ik noem het niet goed, maar eigenlijk zou ik het wel slecht moeten noemen. Thuiswater en dan niet bij machte om Gerard bij te benen. Je hebt geloof ik ook alleen maar met de vaste hengel zitten vissen. Chapeau Ben, voor het feit dat je mij de tweede plek gunt.

Plek 4 Gerard. Uit mijn ooghoeken heb ik zeer slecht kunnen zien wat Geer er uit trok. Dankzij Jan wist ik dat hij veel had, want anders had hij niet zo’n grote bek (en dit is geen mannetjes geit) gehad. Waarschijnlijk heeft hij gewoon niet te veel losgelaten.

Resumerend

Benno: “Bedankt!” Komt als eerste in mij op. Je laat Geer ‘weer’ de beker winnen, je laat mij tweede worden, en je laat Jan zichzelf haten, omdat hij niet eens van jouw (want eigenlijk Ben je maar een wous) kan winnen. We moeten echt binnen de Club van Vier jouw capaciteiten anders in gaan schatten. Dat ene jaar dat je won, was blijkbaar puur (of heb je liever melk?) geluk. Ja Ben, de waarheid moet nou maar eens hard opgeschreven worden. Neem in ieder geval de laatste wedstrijd een zwempak mee, want je zal ongetwijfeld kans zien, om uit het bootje te donderen, zo zwak ben je dit jaar.
Gerard: Proficiat knul. Heb medelijden. Dit kan ik eigenlijk het hele jaar laten staan. Er moet een hoop gebeuren wil dit snel veranderen.
Ronny: Hoogmoed komt voor de val. Ron, vis de laatste wedstrijden geconcentreerd, dan alleen pak je de tweede plek. Met mijn nieuwe schepnet moet dat mogelijk zijn.
Jan: Leuk dat je weer meedoet. Ga jezelf snel leren om te pikken, dan wordt jij misschien eens een keer tweede.

Tot slot:

De volgende wedstrijd gaat plaats vinden in twee bootjes. We moeten in ieder geval mooi weer plannen. Ik zit nu op een telefoontje van Geer te wachten, die mij evt. dan kan zeggen wanneer we die wedstrijd gaan vissen. Ttttrrrriiinnnnggggg, ttrriinngg, hallo met Ron! Heeyyy, met Geer.

Zondag 27 augustus (bij mooi weer) gaan we de bootjes in. Ongetwijfeld levert dit problemen op, maar problemen zijn er om opgelost te worden. M.a.w. we bellen nog met elkaar. Het was mij weer een genoegen om dit voor jullie te mogen fabriceren. Heren, ik zal jullie ruiken en tot bellens

Hoogachtend,

Ron van Maarschalkerweerd
Smetanastraat 8
4102 BB Culemborg

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
2621551056468268
152010892223102
10101957109962
14443282956104