Benno en Ron een maatje te klein

Arkervaart
Nijkerk

za 10-jun-1995

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
WZW3,6 m/s15,3 °C2,4 uurVrijwel geheel bewolkt7 uur

2e Wedstrijd

 

Howdy Boys!
Eerst een mededeling vooraf. Schrik niet, maar Jolanda d’r vader is overleden. Zondagochtend plusminus 01.00 uur. Het is voor iedereen het beste dat hij nou rust heeft gevonden. Zelf kon hij bijna niets meer, wat hem natuurlijk veel verdriet deed. Als wij er waren deed hij net alsof hij niets mankeerde, maar waren we weg dan huilde hij.Zelf hebben we het natuurlijk aan zien komen, maar het moment zelf blijft altijd onverwachts. Ik wil dat jullie dit weten voordat we elkaar weer zien op zaterdag (Jan oude r.kk.r, houd je haaks, en snel in volle gezondheid weer terug bij de CVV). Nou, dan gaan we nu over, tot het verslag van de tweede wedstrijd dit jaar.

!@#$%A&*()+}{%$#&(*@{“: > ! A %$#@&*();’][=-%”:&@> <@$%&A*A$#&A(*_+}{{pp”: > < “.;’;’$%#@. Eigenlijk wil ik helemaal niets schrijven. Tjonge, jonge, wat een klote wedstrijd. Nog nooit zoiets meegemaakt! Het was echt slecht zeg! Behalve Grote Geer heeft echt niemand van ons een normale vis gevangen. Tuurlijk, Jan voelt zich super na zijn visje, maar Ben en Ron hebben echt niet genoten.

Om zelf mijn ervaringen bloot te geven, het volgende: Ik heb echt geen één keer beet gehad. Geen 1 keer zag ik een beweging in mijn dobber. Tjonge, jonge, wat een ellende zeg. Daar komt bij, het weer. Zelden zo’n “rot” weer gehad. Ik zou graag een ander woord tussen” ” zetten, maar dan zijn hele bevolkingsgroepen geschokt!

Dan komt er een uur voor het einde nog een geldklopper langs. Of we wel lid zijn van HSV “Hoop op Geluk”? Neeeeeeeeeee, natuurlijk niet. Kosten: fl 4×4= 16.= Ron moet Benno nog 4 gulden geven! Benno heeft mijns inziens ook geen echte toffe ochtend gehad. In principe is de vangst van 0, nada, niënte, zero vissen. “Niet goed”, eigenlijk is het super waardeloos en beschamend.

Ik vrees dat Gerard. hier zijn kampioenschap alweer veilig heeft gesteld. Ben en Jan, jullie begrijpen dat ik Geer nu wil overwaarderen, zodat hij minder scherp wordt in de toekomst. Jan zelf, heeft zijn ambities ook al aangepast. Die is nu al blij met een echte zandnaaier. Jan, je blijdschap was begrijpelijk, maar blijf wel normaal doen hé, want 1 punt is toch maar 1 punt.

Dan nu het verhaaltje over de enige visser van de DeVVVVV, die gewoon op niveau heeft gevist. Gerard, van harte. De platte van 51 cm was er één, om in te lijsten. Echt een prachtige vis. Jij had als enige door dat er met de vaste hengel helemaal niets viel te vangen. Behoudens misschien een verdwaalde voorn, alver of koblijn, (kolblei red.) vandaar dat je zeer terechte je WP pakte.

Nu denk ik, waarom die van Lith weer niet hé! Hij vergooit er gelijk al zijn kansen mee weg. Nu schiet ook gelijk door mijn gedachte: G$#@*], GR*&&%, GRU{[@, GRUT#!, GRUTT# en tot slot: GRUTTO. Tuurlijk, die vis van Geer vang je daar misschien nooit, maar in die kleine vier uur af en toe een visje uit het water slaan is toch ook wel leuk. Het heeft zeg maar: charme.

Ik wil hier eigenlijk maar mee zeggen, zulke natuurtalenten zijn we niet, dus dan kun je beter naar een goed bevisbaar water gaan, en vangen, dan naar een lastig water zonder echte kans! Goed van mij hé, dat gezeur over mijn watertje. Er rest mij nog, het vertellen van het verloop van deze visdag.

 De wedstrijd:

Jan was perfect op tijd bij Ron. Wij waren perfect op tijd bij Gerard. Met zijn drieën waren we perfect op tijd bij Benno (op parkeerplaats.) Toen hebben we de verkeerde visplek uitgezocht in de Ankervaart. Iedereen optuigen (toen was het nog droog.) Iedereen aassen. En pas na plusminus een half uur (na 1h uur) ving Gerard (dus andermaal Visser van de Dag) een verdwaalde voorn(het was geloof ik een koblijn,

maar ik weet niet hoe je het schrijft) die hem 5 punten opleverde. Daarna ving hij nog een eigenwijze vis, en toen werd het rustig en bovenal zeer nat. Blijkbaar heeft Jan zijn “platte” vlak voor de pauze eruit geslagen. Toen is alleen Gerard met zijn WP gaan vissen, en dat heeft hem het kampioenschap opgeleverd. Met het tellen was het echt een zielige vertoning. Nul, vijf, Nul en Één. Het was maar goed dat er geen wousen in de buurt waren. Inpakken en wegwezen.

Resumerend:

Benno: Zo positief als in het eerste verslag, kan ik nu niet zijn. Pak die WP, en vis goochem. Geer pakt hem, jij pakt hem. Niet blindelings, maar je ving zelf ook helemaal niets met de vaste. Jij moet nou echt alles uit de kast halen jongen, wil je nog een kans maken. Gerard moet en zal dit jaar winnen, omdat zijn zelfvertrouwen natuurlijk ook niet optimaal is, na zo’n jaar met PSV. Dus jongens, lees dit goed: Vis actief en blijf nadenken (ik heb je dit trouwens al 100.000 keer vertelt, maar luister nu eens!)

Gerard: Proficiat knul. Heb medelijden.

Ronny
: Eigenlijk heb ik me ontzettend zitten ergeren. Op mijn vrije dag, Jolanda d’r verjaardag, en dan gewoon in de kou en regen gaan zitten voor Jan Lul. Ik hoop dit nooit meer mee te maken.

Jan: Gefeliciteerd met je behaalde tweede plaats. Geniet er van, het zal namelijk nooit meer gebeuren.

Tot slot:

Zaterdag 24 Juni gaat zeker niet door. Jan en natuurlijk ook Carolien, Claudia en ShaRon heel veel sterkte de komende dagen. Je moet maar met de wedstrijdleider bellen over het hoe en wat betreffende de volgende wedstrijd. Dit moeten we dus telefonisch oplossen. In principe gaan we wel het water op, maar dan alleen met mooi weer en niet te druk. Het was mij weer een genoegen om dit voor jullie te mogen fabriceren. Heren, ik zal jullie ruiken en tot bellens

Hoogachtend,

Ron van Maarschalkerweerd
Smetanastraat 8
4102 BB Culemborg

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
53037984313163
1161805
00021313
000251376