Benno en Ron een maatje te klein voor de Arkervaart!

Aankondiging van droevig nieuws

Howdy Boys! Eerst een trieste mededeling: Jolanda’s vader is overleden. Zondagochtend, rond 01.00 uur, heeft hij rust gevonden. Zijn gezondheid liet hem in de steek, en hoewel hij zich sterk hield als bezoek aanwezig was, huilde hij in eenzaamheid. Een verwacht afscheid, maar altijd onverwachts. Deze informatie voorafgaand aan het verslag van de tweede viswedstrijd van het jaar.

Een klote wedstrijd in de Arkervaart

Een aaneenschakeling van ellende. Het weer was miserabel met constante regen en wind. De visvangst was dramatisch, behalve voor Grote Geer. Klachten van Ben en Ron die geen normale vis vingen. Zelfs de schrijver had geen enkele beet. Een geldklopper vroeg of ze lid waren van HSV “Hoop op Geluk” en eiste 16 gulden. Benno moet nog 4 gulden aan Ron betalen. Een teleurstellende ochtend.

Visdagverloop

Jan, Ron, en Gerard waren op tijd, maar de visplekkeuze was verkeerd. Het begon droog, maar al snel werd het nat. Gerard ving een verdwaalde voorn, later gevolgd door een eigenwijze vis. Jan sloeg zijn ‘platte’ voor de pauze eruit. Na de pauze ging alleen Gerard met de vaste hengel vissen en won het kampioenschap met een zielige puntentelling: Nul, vijf, Nul, en Één.

Resumerend

Benno wordt aangemoedigd om actief en slim te vissen met de WP. Gerard wordt gefeliciteerd, en Ronny uit zijn ergernis over de verregende vrije dag. Jan wordt gefeliciteerd met zijn tweede plaats maar gewaarschuwd dat dit niet meer zal gebeuren.

Slotmededeling

Zaterdag 24 juni gaat mogelijk niet door vanwege persoonlijke omstandigheden. Sterkte aan Jan, Carolien, Claudia, en ShaRon. Communicatie over de volgende wedstrijd moet telefonisch worden opgelost. De schrijver kijkt uit naar het volgende visavontuur.

Hoogachtend,

Ron van Maarschalkerweerd
Smetanastraat 8
4102 BB Culemborg