Anticlimax

De Kom
Amerongen

za 12-okt-1991

WindSnelh.CelsiusZonWolkenNeerslag
ZW1,5 m/s16,1 °C0 uurVrijwel geheel bewolkt6,3 uur

7e Wedstrijd

Na een lang seizoen is het dan eindelijk gebeurt. De laatste wedstrijd hebben we op 12 oktober gevist, en wat voor een Slecht, slecht en nog eens slecht. Dit had “DE” wedstrijd moeten worden van Ron Gerard en Benno (Jan deed alleen maar mee voor vakvulling) Uiteindelijk liep het op een grote teleurstelling uit….

VOORAF

De laatste wedstrijd is gevist in de KOM bij de sluizen van Amerongen dit was immers zo geloot. Voor het zover zou komen is deze visdag 2 maal verzet! Dit (door Jan Ron) maar goed uiteindelijk was het dan zo ver er waren nog 2 potentiële winnaars 1e Benno 2e Gerard met 1 punt minder. Ron met 5 punten minder had nog een theoretische kans.

REIS

Benno die met mij mee zou rijden meldde zich al om 06:45. Met de zenuwen in z’n buik schoof hij voorzichtig naar binnen. Doorgaans hebben Benno en ik veel te vertellen maar nu lag er merkbaar een spanningsveld tussen ons. Om 7:32 waren Benno en ik ter plaatse. Omdat nog niemand aanwezig was, hebben Benno en ik in de buurt nog na alternatieve wateren gezocht. Om ongeveer 7:45 kwam Jan aanscheiten. Ron was nog steeds niet ter plaatse. Ron kwam even voor uur aan gescheurd, vloekend en tierend schreeuwde hij:

“WAAR WAREN JULLIE OM HALF-ACHT? ER WAS NOG NIEMAND G.V.D. TOEN BEN IK WEER TERUG GEREDEN, IK HEB ZEKER WEL Z’N 100 KM GEREDEN OM JULLIE OP TE ZOEKEN BLA BLA BLA…

Maar gelukkig waren we alle vier uiteindelijk toch bij elkaar.

LOTEN

Door dat Ron door welke reden dan ook te laat was, hebben wij vast alternatieven loten gemaakt. Hier volgt de loting Ron nol Jan no2 Gerard no3 Benno no4 Ik zal niet meer zeuren over kopplaatsen Benno!

WEDSTRIJD

Wat een gevecht van leven op dood had moeten worden is uiteindelijk uitgelopen op een enorme ontgoocheling. Aan het weer heeft het niet gelegen zo’n 16° C en praktisch wind stil.

Een prima uitgangspositie dus. Maar hoe verliep die wedstrijd nu. De wedstrijd begon om precies 08:30. We zouden 4 uur vissen tot 12:30 dus eventueel met of zonder koffiepauze.

Laten we eens beginnen bij Ron hij lootte nummer 1. Een prima plaats maar wat overkwam hem nu weer.

Net voor de wedstrijd hoorde ik Ron mompelen. “M’N HENGEL HEEFT OOK Z’N BESTE TIJD GEHAD, ALS IK EEN ZWARE VIS TREK BREEKT M’N HENGEL MISSCHIEN WEL” hij had het woord breekt nog niet uitgesproken of z’n hengel brak daadwerkelijk doormidden!

Je kan je natuurlijk afvragen hoe het mogelijk is dat hij dit pas aan de waterkant ontdekt, dit pleit niet voor z’n voorbereiding. Gelukkig bracht Grote Geer uitkomst. Met een reserve INSTEEK hengel van Geer 7.50 mtr was het wel even wennen voor iemand die altijd met een telescoop kinder-hengeltje gewend was te vissen. Ron zou uiteindelijk net zoveel vangen als in de 1e wedstrijd namelijk 0,0 helaas Ron wij voelen sterk met je mee.

Ron viel dus af, laten we dan toch maar even bij Jan kijken. Jan die in de verste verte geen kans meer had, voldeed toch z’n sportieve plicht om in ieder geval aanwezig te zijn. Hoewel Jan al om 8 uur zat te zeuren over dat hij uiterlijk om 12:00 uur weg moest, heeft hij toch geprobeerd en visje te vangen. Iedereen die de verslagen gelezen heeft weet dan ook dat dit voor Jan een behoorlijke klus is. Maar helaas ook Jan kon ze niet vangen. Jan verscheen dan ook om 12:15 van toneel met de 4e prijs onder z’n armen.

Nu snel over naar de Grote Geer en Benno. Geer een expert over dit soort grote wateren zat erg somber te kijken. Dit voorspeld geen goeds, de reden was duidelijk met nog een half uur te vissen had Grote Geer nog niets gevangen, ja u leest het goed nog niets!! en Benno dan… Tja die had er al 2 De spanning was dus te snijden. Ron die een “NEUS heeft voor spanningen pakte ook voortijdig in, om maar vooral niets te missen in het laatste halfuur bij Grote Geer en

Benno was inmiddels wit geworden van de zenuwen. Ook al liet hij hier weinig van merken. De klok tikte verder… Met nog 5 minuten te vissen was de stand nog steeds hetzelfde. Grote Geer 0 vissen Benno 2 visjes Ik heb nog van alles geprobeerd maar ze wilden gewoonweg niet bijten.

M’n allerlaatste kans verspeelde ik vermoedelijk vlak voor tijd toen ik m’n eerste beetje kreeg op m’n winckler picker maar toen ik aansloeg stond m’n molen open zodat ik m’n allerlaatste kans knullig verspeelde! DUS. Ook voor mij een BIG helaas. De tijd was om en Benno werd KAMPIOEN!!!!

Nogmaals vanaf deze plaats Benno van harte gefeliciteerd.

 

Uitslagen Tabel

Wedstrijd uitslag.
NaamAantalGramPuntenTot.GrTot.Pnt
804625025
003246019
003505023
003147011