De strijd voor Benno het is Alles of niets

Inleiding:

Angstel als Laatste Hoop De zesde wedstrijd aan de Angstel bij Breukelen stond voor de deur, en voor Benno betekende het een alles-of-niets situatie als hij nog steeds droomde van de toppositie. De reputatie van de Angstel als water waar je aanzienlijke vangsten kunt realiseren, voegde druk toe aan de inzet. Zou het zijn ultieme triomf worden, of eindigde het in teleurstelling?

Wedstrijdverloop: Ron’s nieuwe uitdaging

Bij aankomst waren we ruim op tijd, maar de harde wind over het water maakte Ron’s stemming niet beter. Ondanks Gerard’s waarschuwingen koos Ron eigenwijs voor een plek bij het watergemaal. Benno begon stil, wetende dat hij tegen 300 punten moest vechten. De eerste helft leek een herhaling van vorige wedstrijden, met Gerard en Ron die snel vingen, terwijl Benno achterbleef.

Baars en platvis: Ron’s tactiek

Ron ving zijn traditionele baars, terwijl Benno na drie kwartier overstapte naar de picker. Weinig veranderde tot Ron plotseling een mooie platte ving. De pauze brak aan, en na wat biertjes hervatten we de strijd. Gerard ving overtuigend brasems, terwijl Benno zijn hoop opgaf.

Watergemaal actie en laatste hoop

Het watergemaal brak onverwacht uit, verrassend Ron en Gerard. Een stroom veranderde het viswater volledig. Ondanks de uitdaging zorgde dit voor lachen en Ron ving zelfs een brasem met de picker. Gerard stelde de orde op zaken met een flinke brasem. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt Gerard op weg naar het kampioenschap, terwijl Benno’s overgangsjaar van vaste hengel naar picker niet zo succesvol bleek.