Een wedstrijd met uitdagingen, hoogtepunten en teleurstellingen

Het Begin van de Dag

Het is zondagochtend, klokslag 07:00 uur, wanneer Benno als eerste mijn woning betreedt, gevolgd door Ron en Jan enkele minuten later. Ondanks de frisse ochtend voorspelt het weerbericht een uitstekende dag, misschien zelfs iets te warm. Na mijn teleurstellende prestatie in de vorige wedstrijd voelde ik de drang om iets recht te zetten. De keuze viel op het Amsterdam – Rijnkanaal als strijdtoneel, een uitdaging op het grote water.

Het weerbericht en voorbereiding

Het weer is gunstig, met een beetje wind en veel zon. Ron neemt echter geen risico en zet voor de zekerheid zijn paraplu op. De zon breekt definitief door, en het optimisme stijgt. Ik besluit mijn geluk te beproeven door een royale voerplek aan te leggen met een grote voerkorf vol maden en lokvoer.

Eerste vangst en tegenslagen

Rond 07:45 gaat de wedstrijd van start. Terwijl ik bezig ben met het opbouwen van mijn voerplek, vangt Benno als eerste een vis, gevolgd door Ron en Jan. Mijn hengel blijft echter stil. Het onheil begint wanneer megagrote boten met krachtige stuwkracht mijn zorgvuldig opgebouwde voerplek verstoren. Mijn enthousiasme zinkt, en ik besef dat opnieuw beginnen onvermijdelijk is.

Twijfels

Mijn nieuwe feeder roept twijfels op; heb ik beten gemist? Is mijn top wel goed gebogen? Ondanks regelmatig leeggezogen maden aan de haak, blijft een vangst uit. Na twee en een half uur komt Ron bij me buurten, en eindelijk voel ik een beet. Maar net op het moment van triomf, breekt de haak af – een tegenvaller.

Hoogtepunten en komische incidents

Jan moet improviseren door materiaalgebrek en vist verder met de vaste hengel. Benno valt stil, en Ron mompelt voortdurend. Een komisch moment volgt wanneer Jan’s nieuwe 11-meter hengel het begeeft. Ondanks de lachwekkende situatie, hoop ik dat de winkelier genereus is met een vervanging.

Puntentelling en winnaar

De hoogtepunten eindigen hier, en omdat Ron eerder naar huis wil, besluiten we de wedstrijd om 11:30 te beëindigen. Ron, met 28 punten, wordt voor de zesde keer winnaar. De spanning stijgt voor de laatste wedstrijd op de Bosdijk 1 of 2, waar mijn voorsprong van 17 punten op de tweede en derde plaats het kampioenschap in de lucht laat hangen.