Ron verrast ons op een nieuwe stek

Inleiding: Voor de derde viswedstrijd week het gezelschap uit naar de brede sloot in Ter Aa, bekend als een goed viswater. De oorspronkelijke locatie, de Heinoomsvaart, bleek vanwege bootbezetting ongeschikt.

Onbekend terrein:

Het onbekende water zorgde voor wat weerstand, vooral bij Ron, die bezwaren uitten tegen het riet dat zijn vangstkansen zou belemmeren. Uiteindelijk stemden ze toe na overredingskracht van de wedstrijdleider.

Vislust ontwaakt:

De wedstrijd begon en al snel bleek dat de vis enthousiast beet. Benno sleepte de ene na de andere vis binnen, terwijl Ron, onzichtbaar vanaf de andere stek, waarschijnlijk ook succesvol was. Geer, hoewel minder snel, ving grotere vissen.

Dramatisch moment voor Geer:

Helaas, na lang wachten op een grote vis, schoot een flinke platte Geer’s aas los. Teleurstelling alom, maar de wedstrijd ging door.

Opmerkelijke ontdekking:

Tijdens de pauze ontdekte Benno op zijn stek een snoek. Na een misverstand bleek het een grote brasem te zijn, maar het arme dier was stervende door een gat in de buik.

Tweede helft en tegenslagen:

De tweede helft verliep als een herhaling van de eerste. Ron en Benno vingen veel, terwijl Geer wachtte op grotere vissen. Ron sloeg uiteindelijk de grootste brasem van het seizoen aan de haak.

Einde wedstrijd en vooruitblik:

De wedstrijd eindigde om 22:00 uur. Ron leek de overwinning te pakken, terwijl Benno gemengde gevoelens had door het verlies van enkele vissen. De echte uitdaging wacht in de Linge, Angstel, en het Merwedekanaal.

Resumé:

Benno viel wat tegen, Ron herstelde sterk, en Geer deed redelijk gezien de omstandigheden.

Contributie en volgende wedstrijd:

De heren herinnerden aan de contributiebetaling. Gironummers werden gedeeld. De volgende wedstrijd zou plaatsvinden in de Linge op 11 juni.