Ron wordt overklast door Gerard

Geplaatst op Geplaatst in devvvvv, Gerard, Merwedekanaal-1

Datum: ma. 02-jul-2007
Wedstrijdnummer: 3
Water: Merwedekanaal
Adres: Vreeswijksestraat
Plaats: Nieuwegein
GPS coördinaat: 52.026474, 5.098108


Inleiding

Na het succes uit voorgaande wedstrijden, zal Ron ongetwijfeld moed hebben geput en voorzichtig aan een mogelijk kampioenschap gedacht hebben. En daarin had hij natuurlijk gelijk omdat hij een redelijke voorsprong had op nummer twee en een straatlengte voor op de nummers drie en vier. Maar O, O, O, wat liep het anders dan hij voorgesteld had. Met zijn hoofd in de wolken faalde Ron volledig en vertrouwde veel te lang op zijn feeder die hem tot opheden niet in de steek gelaten heeft. De teleurstelling moet dan ook enorm geweest nadat de derde wedstrijd gespeeld was. En het begon allemaal zo goed voor hem.

De wedstrijd

Omdat we moeilijk tijd konden vinden in de resterende weekenden, hebben we besloten te gaan vissen op een doordeweekse dag. Het was maandagavond en het weer was erg wisselvallig. En omdat Nieuwegein centraal ligt voor ons, was de keuze om te gaan vissen op het Merwedekanaal-1 logisch. Het is overigens bijna acht jaar geleden dat wij daar actief waren. Het werd dus weer hoogtijd hier onze kunsten te beproeven. We waren goed voorbereid en wisten dat op dit water van alles mogelijk is. Je kunt er flink vangen maar ook blanken. Zie voorgaande verslagen op dit water.
Aangekomen aldaar, hebben we eerst de stekken vastgesteld. Daarna werden de lootjes getrokken. Ron lootte 1, Jan trok twee, Gerard drie, en Benno nummer vier. Ja, wederom een kopplaats! Ron die toen nog kampioenaspiraties had zal blij geweest zijn met de loting en zocht gretig zijn stek op.

Benno ving in no-time een mooie vis van circa 10-15 punten en daarna viel het stil. Pas na ruim een halfuur zag ik mijn eerste tikje op de top een met een korte ruk was het raak. Gelukkig dacht ik, want ik zag de bui al hangen. Van Ron, die stiekempjes een plaatjes was opgeschoven, hoorde we helemaal niks dan hooguit wat gemopper. Jan zat ouderwets weer te klooien met zijn materiaal en besloot nadat hij alles verspeeld had op de vaste hengel verder te gaan. Ikzelf ging heel lekker en had inmiddels drie leuke platjes in mijn net.

Halverwege de wedstrijd kwam Anneke op de fiets om ons inwendige met koek en koffie te versterken. Ook buurman Jeroen Poelwijk kwam nog even buurten. De beten werden heviger en de vangsten liepen uitstekend bij mij. Met een ferme ruk haakte ik een prachtige brasem van 33 punten en de overwinning kwam met grote stappen op mijn af. De arme Ron zakte steeds verder weg op zijn stoel en zag zijn kampioenaspiraties verdwijnen als sneeuw voor de zon en baalde daarom zichtbaar. Benno die overgestapt was op de vaste hengel begon in een aardig tempo vissen te vangen en zag zijn kans waar om zijn achterstand op Ron te verkleinen.

Helaas voor hem verspeelde hij een enorme vis want anders was hij mogelijk Ron zelfs gepasseerd op de ranglijst. Jan die ook wel wat ving op de vaste hengel bleef op een bepaald moment stilstaan en kon niet optimaal profiteren van het falen van Ron. Om 21:45 werd de wedstrijd beëindigd en waren de appels zuur voor Ron

Groetjes Gerard

Uitslag Naam Vis Gram Punten Loting Opm.
1 Gerard 9 3120 126 3
2 Benno 19 1268 69 4
3 Jan 7 534 29 2
4 Ron 4 188 12 1

 

Stand Naam Vis Gram Punten
1 Gerard 34 5729 236
2 Ron 21 3829 168
3 Benno 53 2439 138
4 Jan 37 1682 95

Stand van zaken na 3 viswedstrijden