Marconistraat

Before After

1954 – 2015

Achter op de motor zit mijn vader. Ze staan op het punt om te vertrekken naar Duitsland. Een mooi ritje op de motor. De bestuurder is een goede kennis van hem en was bereid om de lange rit te maken.

Before After

1920- 2020

Hier in de Marconistraat een aanzicht van typische tuinmuren die door de hele wijk terug te zien zijn. Vanuit de begintijd heeft de architect tussen de tuinmuren nissen bedacht met bankjes om te rusten. Vaak werden deze bankjes door kinderen bezet om te spelen. De nissen zijn nog steeds aanwezig maar de bankjes zijn verdwenen zoals dat te zien is op de foto rechts

Before After

Van 1956 naar 2020

Hier een foto van twee kleine kinderen van circa vier en twee jaar. Zusje met haar kleine broertje zittend in de Marconistraat tegenover de woning van Opa en Oma v.d. Werf op nr. 47 op de hoek van de Franklingstraat

Before After

1953 – 2020

Deze foto is genomen voor de deur van mijn opa op nr 47. Op de foto staan mijn ouders en met mijn oudere zus. ik denk op 1 jarige leeftijd. Mijn ouders  woonde destijds in. In afwachting van een woning. En niet heel veel later kregen zij een woning ook in de Marconistraat aangewezen

 

Before After

1955 – 2015

Deze foto is genomen in de Marconistraat voor de deur van Dhr. vd Werf De trotse opa van de twee peuters die op jonge leeftijd vereeuwigd zijn.

Before After

 1917 – 2015

Toen deze foto gemaakt werd stond de fotograaf in de Marconistraat en fotografeerde de overstekende vrouw, mogelijk nog kind, op het kruispunt van de Swammerdamstraat.
Deze foto zal uit de begintijd gemaakt zijn gelet op de witte hekjes. In de wijde omtrek is geen auto te bespeuren. Op de foto links zie je een handkar waarmee door de straten gevent werd. Ook hier is het opmerkelijk at in de begintijd schaars bomen geplant waren.

Before After

 1961 – 2020

Hier een foto van mijn moeder gemaakt door mijn vader in 1961. Helaas leeft mijn vader niet meer maar ik vond het wel leuk om bijna 60 jaar later de foto nog eens over te doen.
Andere tijd, zelfde persoon en op exact dezelfde plek in de Marconistraat

Before After

1917 – 2021

De ingang van de Marconistraat.

Ik denk dat de fotograaf op het voetgangers pad van de Amsterdamsestraatweg staat en de foto genomen heeft in circa 1917 naar de poserende man en vrouw, voor en achter de tuinmuur.

Rechts, zoals het ruim 100 jaar later, anno 2021, te zien is. Overigens voor deze tijd een uniek plaatje omdat het doorgaans bomvol is met geparkeerde auto’s