Lessepsstraat

Before After

1920 – 2015

Genomen vanuit De Lessepsstraat met links de Swammerdamstraat op de hoek Kruidenier Bregman en Olij de kolenboer. Kenmerkend voor de Lessepsstraat waren de vele perkjes. Aan de jonge boompjes te zien moet dit in de begin periode geweest zijn. circa 1920

Before After

1925 – 2017

Op de hoek van de Lessepsstraat,  Franklinstraat  staan twee  heren met elkaar in gesprek. De kinderen op de voorgrond houden de fotograaf goed in de gaten. Achterin spelen nog wat kinderen bij de tuinmuur. circa 1925

Before After

1920 – 2019

Vanuit de Franklinstraat is de foto geschoten van de Lessepsstraat  richting de Daalseweg. Gebruikelijk was het in die tijd dat bewoners naar buiten kwamen zodra een fotograaf gesignaleerd werd. Zoals goed waarneembaar is dat achter de Daalseweg alleen nog weilanden te zien zijn.

Dat is op het rechter plaatje zo’n 100 jaar later wel anders…

Before After

1930 – 2020

Hier de Lessepsstraat kijkend naar de hoek van de Swammerdamstraat. De metalen hekjes om de perken zijn inmiddels verdwenen en na het laat aanzien aan de nog niet volgroeide bomen zal het vermoedelijk ergens tussen 1930 – 1935 zijn.
Het kruispunt omvat vier winkels, Rechts kruidenier A. Bregman, daar tegenover de kolenboer Olij en aan de anders kant Groenendaal de melkboer. Daar tegenover kwam in 1954 de groenteboer WELBA (Welbergen en Baars)